به گزارش رایااستور، اداره ملی ایمنی ترافیک بزرگراههای آمریکا (NHTSA) اعلام کرد که شرکت تسلا برای ۳۶۲۷۵۸ دستگاه خودرو برقی خود به دلیل احتمال وقوع خطای مرگبار در نرم افزار بتا در حالت خودران کامل، فراخوان صادر کرده است.
به نقل از راشاتودی، اداره ملی ایمنی ترافیک بزرگراههای آمریکا (NHTSA) اعلام کرد که شرکت تسلا برای 362758 دستگاه خودروی برقی خود به دلیل احتمال وقوع خطای مرگبار در نرم افزار بتای آنها در حالت خودران کامل، فراخوان صادر کرده است.
در گزارش این اداره آمده است که خطای نرم افزاری فوق “به وسیله نقلیه اجازه میدهد تا از سرعت مجاز تجاوز کند یا از تقاطعها به روشی غیرقانونی یا غیرقابل پیش بینی عبور کند” که “خطر تصادف را افزایش میدهد.”
این سازمان نظارتی توضیح داد که این نرم افزار معیوب میتواند به خودرو اجازه دهد از لاین مخصوص گردش به راست یا چپ وارد یک تقاطع شود و از آن عبور کند، با وجود تابلوی ایست توقف نکند، یا علیرغم یک علامت هشدار زرد به سرعت وارد یک تقاطع شود.
اداره ملی ایمنی ترافیک بزرگراههای آمریکا افزود که این سیستم همچنین ممکن است به تغییرات در محدودیتهای سرعت اعلامشده واکنش مناسبی نشان ندهد و یا به تنظیم سرعت خودرو توسط راننده توجه کافی نداشته باشد و از محدودیتهای سرعت اعلامشده تجاوز کند.
خودروهایی که تحت تاثیر این فراخوان قرار گرفتهاند شامل مدل S، مدل X، مدل 3 و مدل Y میشود و کل محصولات فعلی تسلا که بین سالهای 2016 تا 2023 شاخته شدهاند و مجهز به نرمافزار بتای کامل خودران هستند را در برمیگیرند.
با این حال، ایلان ماسک، مدیر عامل این شرکت، در مورد استفاده از کلمه “فراخوان” انتقاد کرد و گفت مالکان وسایل نقلیه آسیب دیده از ماه آوریل اصلاحات نرمافزاری رایگان را به صورت بیسیم دریافت خواهند کرد و مانند یک فراخوان سنتی نیازی به بازگرداندن فیزیکی خودروهای خود به نمایندگیها را ندارند.
این خودروساز همچنین اصرار دارد که از مرگ یا جراحت ناشی از نرمافزار خودران خود اطلاعی ندارد.
این مشکلات در طول آزمایش نرمافزار خودران کامل Full Self-Driving تسلا آشکار شد، که این خودروساز در گذشته اعتراف کرده است که احتمالاً هرگز نمیتواند خودروهای گران قیمت را به طور واقعی هدایت کند.
رالف نادر، یک منتقد فعال در حوزه ایمنی خودرو، سال گذشته از تسلا خواست تا این فناوری را از وسایل نقلیه خود حذف کند و دپارتمان وسایل نقلیه موتوری کالیفرنیا نیز شکایت کرده است که تسلا با ادعای اینکه خودروهایش واقعاً میتوانند خودشان رانندگی کنند، مشتریان را گمراه کرده است.
به گفته اداره ملی ایمنی ترافیک بزرگراههای آمریکا، حتی نسخه “خلبانی خودکار” این خودروها در چندین تصادف دخیل بوده است.
این اداره حداقل 16 تصادف را در مستندات خود آورده است که در آن تسلا یک ثانیه قبل از برخورد به اجسام ثابت، حالت خودکار را خاموش کرده بود.
اخبار بیشتری بخوانید:
- جزئیات پیش فروش پراید وانت ۱۵۱ اعلام شد [آذر 1402]
- قیمت قطعی این ۶ خودرو وارداتی اعلام شد | کدام افراد میتوانند در این مرحله ثبتنام کنند؟
- واردات خودرو برای عموم مردم آزاد شد؟
- روند بازار خودرو تا پایان سال جاری به چه شکل خواهد بود؟ | خودرو بخریم یا نه؟
- طرح فروش وانت نیسان زامیاد بصورت نقد و اقساط بلندمدت [آذر 1402]