بررسی وان پلاس 9 پرو | OnePlus 9 Pro

نقد و بررسی تخصصی گوشی وان پلاس 9 پرو: در ادامه سری مقالات بررسی گوشی، امروز قصد داریم تلفن هوشمند OnePlus 9 Pro را مورد ارزیابی قرار دهیم و نقاط قوت و ضعف این مدل را برای شما بیان کنیم. آیا به تولیدات وان پلاس علاقه دارید؟ تا انتهای مقاله بررسی وان پلاس 9 پرو با رایااستور همراه باشید.

پیش از اینکه بخواهیم به نقد و بررسی بپردازیم، از شما دعوت می‌کنیم از مقالات بررسی آیفون 13 پرو مکس، بررسی آیفون 13 پرو و بررسی سونی اکسپریا Pro-I بازدید نمایید.

اکنون هفت ماه از عرضه گوشی هوشمند پرچمدار OnePlus برای سال 2021 می گذرد. ​​OnePlus 9 Pro با سر و صدای زیادی معرفی شد. همانطور که معمولاً در مورد تلفن های وان پلاس اتفاق می افتد، امسال مناسبت این بود که ظاهراً وان پلاس بالاخره دوربین های خود را تعمیر کرده بود. به نظر می رسد کاملاً دستور العمل موفقیت آمیز است. به هر حال، دوربین تنها چیزی بود که گوشی‌های وان پلاس بیشتر به خاطر آن مورد انتقاد قرار می‌گرفتند. خب، به نظر می رسد که وان‌پلاس در مورد قابلیت‌های دوربین بیش از حد اغراق کرده است. و همچنین تردیدهایی در مورد اینکه آیا Hasselblad کاری بیش از قرار دادن نام خود در پشت تلفن انجام داده است یا خیر وجود داشت. با این حال، هفت ماه زمان مناسبی است. در طول این مدت، ما به استفاده از تلفن ادامه دادیم تا ببینیم آیا ممکن است اوضاع تغییر کند یا خیر، آیا وان پلاس 9 پرو بالاخره تبدیل به تلفنی شده است که OnePlus در ماه مارس وعده داده بود یا خیر؟ و آیا کسی باید آن را در اواخر سال 2021 خریداری کند؟

بررسی وان پلاس 9 پرو

بررسی طراحی وان پلاس 9 پرو

زمانی که وان پلاس 9 پرو معرفی شد، با طراحی خود ما را شگفت زده نکرد. طراحی‌های OnePlus در طول سال‌ها به طور فزاینده‌ای عمومی‌تر شده‌اند تا جایی که جدا کردن آن‌ها از بین جمعیت واقعاً چالش‌برانگیز است. از طرفی، آنها هنوز شروع به چسباندن بلوک های متنی غول پیکر در پشت تلفن خود نکرده اند. اما در حالی که طراحی OnePlus 9 Pro واقعاً ماهیچه های خلاقانه آن را منعطف نمی کند، هنوز دستگاهی پیچیده و زیبا است. نکته قابل توجه رنگ تلفن است که با پایین رفتن از پشت تلفن، به تدریج از نقره ای ابری به یک آینه درخشان تبدیل می شود. متأسفانه وان پلاس 9 پرو واقعاً بسیار بزرگ و سنگین است. عمل با یک دست مانند یک کار طاقت فرسا به نظر می رسد. و حمل آن در جیب نیز اذیت کننده است.

وان پلاس همچنین با قرار دادن دکمه ولوم و پاور در دو طرف گوشی شما را دچار مشکل می‌کند. جدا از اینکه شما را مجبور می کند همیشه به طور ناخواسته اسکرین شات بگیرید، همچنین شما را مجبور می کند هر بار که می خواهید گوشی را در پنجه دست خود بگیرید، دکمه‌ها را ناخواسته فشار دهید. نوار لغزنده هشدار همچنان منبع شادی در تلفن های OnePlus است. این واقعاً یک رمز و راز است در حالی که این فناوری مفید تنها توسط دو شرکت در فضای گوشی های هوشمند مورد استفاده قرار گرفته است. یکی از چیزهایی که نمی توانید به خاطر آن از گوشی ایراد بگیرید، کیفیت ساخت است. وزن و ضخامت در سمت بالاتر قرار دارند، اما گوشی مانند یک سلاح مطلق در دست به نظر می رسد. همچنین تمام رتبه‌بندی‌های IP که این روزها از یک گوشی پرچمدار انتظار دارید را دارد. به طور کلی، طراحی و ارگونومی ناامید کننده است، اما این گوشی به خوبی ساخته شده و به طور مناسب درجه یک است.

بررسی نمایشگر وان پلاس 9 پرو

صفحه نمایش وان پلاس 9 پرو از نوع پرچمدار است. بسیار بزرگ است، احتمالاً به ضرر خودش است. منحنی هم هست که قطعا این هم به ضررش هست. همچنین دارای مجموعه ای از ویژگی ها در تنظیمات است که بسیاری از آنها کارهای عجیبی را با رنگ ها و نرخ فریم انجام می دهند و به طور کلی بهتر است کنار گذاشته شوند. از نظر کیفیت تصویر محض، صفحه نمایش OnePlus 9 Pro یکی از بهترین ها در هر گوشی در حال حاضر موجود در بازار است. تراکم پیکسل، دقت رنگ، حتی روشنایی و زاویه دید، همه عالی هستند. متأسفانه، چیزی بیشتر از کیفیت تصویر برای نمایش وجود دارد. تلفن دائماً لمس در کناره‌های نمایشگر را تشخیص می‌دهد، که اجتناب از آن دشوار بود زیرا صفحه نمایش خمیده است و اساساً بخشی از کناره‌های گوشی است. با گذشت زمان، OnePlus توانست شدت و دفعات لمس های کاذب را کاهش دهد، اما به طور کامل از شر آن خلاص نشده است، و همچنان می تواند مشکل ساز باشد، به خصوص اگر از گوشی در رختخواب استفاده می کنید در حالی که آن را روی خود گرفته اید.

بررسی نمایشگر وان پلاس 9 پرو

اما آنچه که احتمالاً حتی بدتر بود، روشی بود که وان پلاس برای مقابله با رد کف دست در ساخت‌های اولیه نرم‌افزار تلاش کرده بود. هیچ لمس تصادفی واقعی را رد نمی کرد اما لمس های بسیار عمدی را نادیده می گرفت. صفحه کلید بیشتر تحت تأثیر این موضوع قرار گرفت زیرا کلیدهای کناره‌ها گاهی اوقات کار نمی‌کنند. کلیدهای مهم مانند shift یا backspace باید چندین بار فشار داده می شدند زیرا آن قسمت از صفحه نمایش لمسی از بین می رفت. قبل از اینکه کل صفحه لمسی دوباره به حالت عادی کار کند، مجبور بودید یک ثانیه از تایپ کردن دست بکشید، اما چند ثانیه بعد با مشکل مواجه میشدید. چیزی که بیشتر مشکلات صفحه نمایش لمسی وان پلاس 9 پرو را حل کرد، استفاده از قاب بود. این قاب هنگام نگه داشتن گوشی در کناره ها، پوست شما را از نمایشگر جدا می کند و تماس را به حداقل می رساند. به طور کلی، پنل وان پلاس 9 پرو از نظر کیفیت تصویر فوق‌العاده است، اما کناره‌های منحنی و نرم‌افزار نامرغوب صفحه نمایش را به یک کابوس قابل استفاده تبدیل کرده و برای کار کردن نیاز به استفاده از قاب دارید.

بررسی رابط کاربری وان پلاس 9 پرو

وان پلاس 9 پرو با سیستم عامل OxygenOS 11 عرضه می شود. این آخرین نسخه اصلی OxygenOS است که توسط OnePlus طراحی و توسعه یافته است، قبل از اینکه در نسخه بعدی با ColorOS توسعه یافته Oppo ادغام شود و اساساً به ColorOS با پوسته متفاوت تبدیل شود.  استفاده از وان پلاس 9 پرو به طور مداوم با مشکلات نرم افزاری یکی پس از دیگری مواجه شده است. از نظر تعداد زیاد باگ‌ها، به نظر می‌رسد که OxygenOS 11 در صنعت مشابهی ندارد. ممکن است در مورد نحوه طراحی سایر پوسته‌های اندروید یا ویژگی‌هایی که ممکن است داشته باشند مشکل داشته باشید، اما تعداد کمی از آن‌ها برای استفاده روزانه مانند این خسته‌کننده هستند.

یکی از مسائلی که مرتباً ظاهر می شود این است که اعلان کنترل پخش کننده رسانه به سادگی گاهی اوقات ظاهر نمی شود. می توانید صدا را در پخش کننده موسیقی یا پادکست دلخواه خود پخش کنید و سپس به صفحه قفل یا مرکز اعلان بروید تا متوجه شوید که هیچ کنترلی برای پخش وجود ندارد. گزینه شما در آن مرحله این است که به برنامه ای که در حال پخش صدا است برگردید و سپس آن را چند بار پخش/مکث کنید تا در نهایت اعلان ظاهر شود.   بسیاری از این مسائل وجود دارد که به نظر می رسد از زمان های بسیار قدیم وجود داشته است اما مورد توجه قرار نگرفته است. بسیاری از این مسائل به اندازه کافی بزرگ نیستند که حتی کاربر متوجه آن شود یا از آنها ناراحت شود، اما وقتی همه آنها را کنار هم قرار می دهید، به سرعت جمع می شوند. با این حال، اشکالات و مشکلات بسیار زیادی در سراسر نرم افزار وجود دارد که به تجربه کاربر آسیب می رساند و توصیه آن را به کاربر معمولی سخت می کند.

بررسی بازده و عملکرد وان پلاس 9 پرو

وان پلاس 9 پرو بر روی پلتفرم کوالکام اسنپدراگون 888 اجرا می شود و هنوز هم تقریباً یکی از قدرتمندترین تلفن های موجود در بازار در حال حاضر است. OnePlus هرگز از نظر فضای ذخیره سازی و حافظه عقب نشینی نکرده است. از نظر عملکرد کامل، وان پلاس 9 پرو عالی است. با این حال، با وجود این همه قدرت، وان پلاس 9 پرو همچنان یک گوشی گیمینگ متوسط ​​است. وان پلاس با محدود کردن نرخ به‌روزرسانی صفحه نمایش به 60 هرتز در بازی ها، به همسترینگ گوشی های خود ادامه می دهد. تنها تعداد معدودی از بازی‌ها مجاز به نقض این محدودیت هستند و حتی آن‌ها نیز می‌توانند تا 90 هرتز بالا بروند، نه 120 هرتز کامل نمایشگر.

این باعث می شود تا تجربه کلی بازی را کاهش دهد. بازی چیزی است که بیشترین سود را از داشتن نرخ فریم بالاتر می برد زیرا تأخیر ورودی را کاهش می دهد و زمان واکنش شما را بهبود می بخشد. محدود بودن بیشتر بازی‌ها به تنها 60 هرتز باعث می‌شود وان پلاس 9 پرو احساس بهتری نسبت به یک گوشی هوشمند میان‌رده نداشته باشد که می‌تواند به همان سطح کارایی دست پیدا کند. OnePlus همچنین کارهای عجیب دیگری را با نرخ تازه سازی انجام می دهد، مانند قفل کردن آن روی 60 هرتز در برنامه یوتیوب. این باعث می‌شود رابط کاربری یوتیوب متلاطم شود و ویدیو به دلیل سرعت فریم ناهموار لرزش دارد. راه حل بهتر، داشتن 120 هرتز کامل در رابط کاربری و نرخ رفرش متغیر در حین پخش ویدیو بود. این کاری است که سازندگان دیگر مانند اپل، سامسونگ و شیائومی هم اکنون انجام می دهند، بنابراین مشخص نیست که چرا وان پلاس از آن امتناع می کند.

بررسی دوربین وان پلاس 9 پرو

بررسی دوربین وان پلاس 9 پرو

در زمان عرضه، وان پلاس 9 پرو نتوانست به هیاهویی که وان پلاس پیرامون آن ایجاد کرده بود، عمل کند. در آزمایش ما متوجه شدیم که دوربین نه تنها شبیه وان پلاس 8 پرو است، بلکه از جهاتی بدتر است و ما فقط نتوانستیم شاهد بهبود وعده داده شده در عملکرد رنگ باشیم که قرار بود همکاری با Hasselblad ایجاد کند. هفت ماه جلوتر و خیلی چیزها تغییر کرده است. OnePlus به‌روزرسانی‌های منظمی را برای دوربین وان پلاس 9 پرو منتشر کرده است و اکنون در مکان بسیار بهتری نسبت به زمان عرضه قرار دارد.

وان‌پلاس 9 پرو در هنگام عرضه، شارپ‌سازی شدیدی داشت تا این واقعیت را جبران کند که به دلیل افزایش میدان دید لنز جدید، با وجود داشتن همان وضوح موثر ۱۲ مگاپیکسلی وان‌پلاس ۸ پرو، اکنون تصاویر نرم‌تر بودند. اکنون این مشکل در سیستم‌افزار جدیدتر برطرف شده است، و تیز کردن با کاهش قابل توجه زنگ و هاله‌سازی، به‌ویژه در مناطقی با جزئیات با فرکانس بالا مانند چمن، بسیار طبیعی‌تر به نظر می‌رسد. وان پلاس همچنین نویزهایی را که در بررسی خود ذکر کرده بودیم کاهش داده است. در زمان عرضه، وان‌پلاس 9 پرو تمایل زیادی به ایجاد نویز در سایه داشت. با آپدیت های جدیدتر، این دیگر جای نگرانی نیست و تصاویر کاملا تمیز هستند. با حرکت به سمت عملکرد رنگی بسیار مهم، وان‌پلاس قطعاً بهبودهای ظریف اما قابل توجهی را در سراسر صفحه انجام داده است. عملکرد متعادل کننده رنگ سفید در حال حاضر بسیار خوب است و در نتیجه در شرایط نوری مختلف، به ویژه در فضای باز در طول روز، نتایج بسیار ثابت و قابل اعتمادی را به همراه دارد.

با مقایسه OnePlus 9 Pro در حال حاضر با OnePlus 8 Pro، وان پلاس 9 پرو در حال حاضر به طور مداوم در بیشتر زمینه ها از نسل قبلی خود بهتر عمل می کند. OnePlus 8 Pro هنوز کاملاً خوب است، اما OnePlus 9 Pro به طور کلی دقت رنگ بهتری دارد، به خصوص از نظر تعادل رنگ سفید.

کیفیت کلی تصویر دوربین اصلی وان پلاس 9 پرو اکنون کاملاً خوب است، اگرچه قطعاً جای بهبود وجود دارد. OnePlus هنوز هم تمایل به درهم شکستن جزئیات سایه دارد. این حتی یک محدودیت سخت افزاری نیست، زیرا فایل های RAW دارای جزئیات کافی در سایه هستند. این فقط یک تصمیم هنری از طرف OnePlus است که برای مدتی گوشی های آن را آزار داده است. وان‌پلاس همچنین باید پردازش HDR خود را بهتر تنظیم کند زیرا تمایل به صاف کردن هایلایت ها، حذف هرگونه گرادیان طبیعی و کاهش آنها به یک یا دو سایه دارد. همچنین تمایل دارد که تون های میانی را بیش از حد در معرض دید قرار دهد و آنها را روشن تر از آنچه باید باشند می کند. با ارجاع مجدد به فایل‌های RAW، می‌توانیم محدوده داینامیکی، درجه‌بندی و کنتراست طبیعی بسیار تدریجی‌تری را مشاهده کنیم که توسط سنسور ثبت شده است، اما فایل JPEG پردازش شده صاف و غیرطبیعی به نظر می‌رسد.

دوربین فوق عریض وان پلاس 9 پرو یکی از بهترین دوربین های موجود است که در اکثر شرایط نوری عملکرد شگفت انگیزی دارد. همچنین به طور عجیبی اغلب تصاویر بهتری نسبت به دوربین اصلی به نمایش می‌گذارد، به خصوص از نظر تعادل رنگ سفید و پردازش کلی.

این بدان معنی است که این دو دوربین اغلب با یکدیگر مطابقت ندارند، اما این ویژگی کمی بیش از حد ارزیابی شده است. فرقی نمی‌کند که دو دوربین با یکدیگر مطابقت داشته باشند یا نه، هر کدام رنگ‌هایی تولید می‌کنند که دقیقاً مطابق با صحنه‌ای هستند که در محدوده دید خود هستند و زمانی که میدان دید به شدت تغییر می‌کند و اشیاء جدید وارد می‌شوند، مقداری تفاوت قابل انتظار است. دوربین تله فوتو اما متوسط ​​است. به نظر می رسد که همان چیزی است که در OnePlus 8 Pro یافت می شود و از آن زمان تاکنون هیچ پیشرفتی مشاهده نشده است. تصاویر ملایم هستند، رنگ‌ها اغلب از آنچه که باید باشند فاصله دارند، تمرکز آن بر روی اشیاء نزدیک‌تر مشکل است و اگر چیزی در فاصله دو فوتی لنز قرار گیرد، گوشی فقط به دوربین اصلی با زوم دیجیتال 3.3 برابری سوئیچ می‌کند. همچنین، در حالی که دو دوربین دیگر می توانند با کیفیت 8K فیلمبرداری کنند، دوربین تله فوتو حتی نمی تواند با کیفیت 4K فیلمبرداری کند و تنها در صورتی کار می کند که رزولوشن را روی 1080p تنظیم کنید.

وقتی صحبت از فیلم شد، عملکرد فیلمبرداری در دوربین های اصلی و فوق عریض واقعاً خوب است. شما می توانید تا 8K 30p در هر دو فیلم بگیرید، اما 4K 120p فقط در دوربین اصلی کار می کند. متأسفانه، کار زیادی نمی توانید با ویدیوی 4K 120p روی گوشی انجام دهید، زیرا هیچ راهی برای کاهش سرعت آن و دریافت فیلم اسلوموشن 24p یا 30p از آن وجود ندارد.  حتی اگر آن را به دسکتاپ صادر کنید، برای ویرایش آن به یک کلاینت پریمیوم مانند Adobe Premiere Pro یا نسخه پولی DaVinci Resolve نیاز دارید. یک گزینه ساده حرکت آهسته در برنامه اصلی گالری خوب بود، زیرا در غیر این صورت، ویدیوهایی که از این حالت دریافت می کنید برای اکثر افراد غیر از پخش آن در 4K 60p روی تلفن بی فایده است.

در غیر این صورت، برنامه دوربین یک پیشرفت خوب نسبت به برنامه قدیمی دوربین OnePlus است. حالت حرفه ای، به ویژه، دارای لغزنده های قابل استفاده است و نه چرخ های بی نهایت آزاردهنده قبلی. متأسفانه، قفل کردن فوکوس/ نوردهی همچنان توسط یک نماد قفل بسیار کوچک انجام می شود که ضربه زدن به آن به میکروسکوپ و دقت زیادی نیاز دارد. شما هنوز نمی توانید فایل های RAW را با دوربین های فوق عریض یا تله فوتو ضبط کنید، و حالت فیلم اساساً هیچ کنترل دستی ندارد. وان پلاس اخیراً حالت XPan را نیز اضافه کرده است که از دوربین Hasselblad XPan در دهه 90 الهام گرفته شده است که به دلیل استفاده از یک فیلم واقعاً عریض 65:24 برای گرفتن عکس های پانوراما شناخته شده بود. حالت XPan در وان پلاس 9 پرو فقط بالا و پایین را برش می‌دهد و در واقع هیچ عرض اضافی دریافت نمی‌کنید، اما نسبت تصویر هنوز هم بسیار جالب است و می‌تواند عکس‌های جالبی ایجاد کند.

متأسفانه، وان پلاس این حالت را با یک انیمیشن بسیار کند ساخته است که برای «تولید حس تشریفاتی توسعه فیلم» یا برخی از این موارد بی اهمیت طراحی شده است. هر عکسی که در این حالت می گیرید با یک انیمیشن طولانی تقریباً پنج ثانیه ای دنبال می شود و شما چاره ای ندارید جز اینکه منتظر بمانید تا تمام شود تا بتوانید تصویر دیگری ثبت کنید. این بدترین نوع اسکئومورفیسم است و باید در اوایل دهه 2010 در جایی که به آن تعلق دارد رها می شد. برخی از این مزاحمت ها باعث می شود گاهی فراموش کنید که دوربین وان پلاس 9 پرو واقعاً خوب است. ممکن است وان پلاس زمان زیادی را صرف کرده باشد، اما به نظر می رسد که آنها در نهایت به آنچه در نظر داشتند دست یافته اند. اگر آنها فقط نکات نرم افزاری را برطرف کنند و دوربین تله فوتو را با چیزی واقعا خوب برای نسخه بعدی جایگزین کنند، ممکن است این شرکت در نهایت دوربین درجه یک را داشته باشد که مردم سال ها از آن درخواست می کردند.

جمع بندی

گوشی وان پلاس 9 پرو به عنوان یک گوشی هوشمند پرچمدار گران قیمت، چیزهای زیادی برای ارائه دارد. واقعاً خوب ساخته شده است و دارای صفحه نمایش عالی، رابط کاربری نسبتاً تمیز و حداقل، عملکرد عالی، دوربین خوب، عمر باتری مناسب و شارژ سریع است. مشکل اصلی گوشی به نرم افزار برمی گردد. تقریباً به نظر می رسد که در یک سال گذشته یا بیشتر، OnePlus از تلاش برای تعمیر OxygenOS و قابل اعتماد کردن آن صرف نظر کرده است، زیرا می دانست که به هر حال با ColorOS ادغام می شود. ما واقعا امیدواریم که ادغام ثبات وعده داده شده را برای این پلتفرم به ارمغان بیاورد زیرا استفاده از آن در شکل فعلی آن در چند ماه گذشته تبدیل به کابوس بوده است. با این حال، وان پلاس 9 پرو تا تبدیل شدن به گوشی هوشمند پرچمدار مناسبی که در مارس 2021 به ما وعده داده شده بود، فاصله زیادی ندارد، و با توجه به به‌روزرسانی OxygenOS 12 که در افق ظاهر می‌شود، این احتمال وجود دارد که این گوشی در نهایت به آن تبدیل شود.

امیدواریم از مقاله بررسی OnePlus 9 Pro راضی بوده باشید و آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

ممکن است شما دوست داشته باشید
نمایش نظرات (14)