ریپورتاژ آگهی

معرفی و خرید باتری از نوع باتری آلکالاین

باتری های الکالاین به دلیل عمر بالا و ویزگی های فنی که دارند در بسیاری از موارد جایگزین بسیار مناسبی برای باتری های قلمی و نیم قلمی به شمار می روند. از این رو در این مقاله به معرفی و خرید باتری او باتری آلکالاین پرداخته ایم تا شما را در این رویه راهنمایی کنیم.

سلب‌ مسئولیت: تحریریه‌ی رایااستور در تهیه‌ این محتوای تبلیغاتی نقش نداشته و مسئولیتی در قبال صحت آن ندارد.

معرفی و خرید باتری از نوع باتری آلکالاین

باتری آلکالاین (Alkaline)

باتری آلکالاین پرکاربردترین نوع باتری‌های‌ جهان هستند که توسط مهندس کانادایی لوئیس آوری در سالهای‌ ۱۹۵۰ و زمانیکه برای شرکت اِوریدی باتری کار می ‌کرد اختراع شد. در ۹ اکتبر ۱۹۵۷ لوئیس اوری و کارل کردش پی.ای مارسال حق اختراع باتری‌های آلکالاین را در ‌ایالات متحده آمریکا به ثبت رساندند. ‌این نوع باتری‌ها انواع مختلفی دارند از جمله باتری‌های لکلانشه و بعضی از باتری‌های قلیایی اما باتری قلمی آلکالاین معروف‌ ترین نوع ‌این باتری‌ها است که در اکثر وسایل الکترونیکی همانند ساعت دیواری، کنترل تلویزیون و… بکار می‌رود.

ساختار باتری آلکالاین

در باتری‌های آلکالاین لکلانشه یک میله‌ گرافیتی در مرکز باتری بعنوان قطب مثبت و لایه‌ نازکی از فلز روی در اطراف باتری به عنوان قطب منفی آن، معمولاً زیر پوششی از پلاستیک و یک لایه‌ حلبی قرار دارند و تا زمانیکه قطب منفی باتری (فلز روی) کاملاً از بین نرفت ، باتری کار می‌کند. البته با تعویض فلز روی، می‌توان باتری را دوباره استفاده کرد، ولی معمولاً کسی ‌این کار را انجام نمی‌دهد.

باتری آلکالاین لکلانشه معمولاً برای مدار‌هایی با جریان کم مناسب هستند و اگر جریان زیادی از باتری کشیده شود، به علت تولید گاز‌هایی مانند هیدروژن و آمونیاک و وقوع واکنش ‌های ناخواسته در درون باتری و در اطراف کاتد (قطب مثبت) و آند (قطب منفی) به سرعت ولتاژ باتری کم می شود و در ‌این صورت عمر مفید باتری کاهش می ‌یابد. در واقع با تولید گاز لایه‌ای عایق در داخل باتری ‌ایجاد شده و مانع از عبور جریان می ‌شود.

در باتری‌های آلکالاین قلیایی قطب مثبت مخلوطی از گرافیت و اکسید منگنز است که در اطراف باتری و زیر پوششی از یک لایه‌ پلاستیکی و یک لایه‌ حلبی قرار دارد و قطب منفی یک میله‌ برنجی در وسط باتری است که تا هنگامیکه خورده نشود، باتری کار می‌کند.

در باتری‌های آلکالاین قلیایی هیچ واکنش ناخواسته‌ای در داخل باتری رخ نمی‌دهد بعلاوه باتری‌های قلیایی کمتر نشت می کنند و در محدوده گسترده‌ای از دمای محیط می توانند کار کنند به همین دلیل می‌توان از‌ این باتری‌ها برای مدت زمان بیشتری استفاده کرد .

ساختار باتری آلکالاین

در مقاله دلایل برتری باتری آلکالاین از سایر باتری ها ” WHY ARE ALKALINE BATTERIES BETTER THAN OTHER TYPES ” که در وبسایت Voniko منتشر شده است می توانید اطلاعات تکمیلی در این زمینه را مشاهده نمایید.

مزایای باتری‌های قلیایی نسبت به باتری‌های لکلانشه

  • شدت و قدرت تخلیه بالاتر
  • مقاومت داخلی کمتر و ثابت تر
  • هزینه تخلیه در ساعت اقتصادی تر
  • زمان نگهداری بهتر و بیشتر
  • مقاومت بیشتر در برابر تخلیه مداوم و شیب مناسب تخلیه
  • طول عمر بیشتر
  • خرید باتری به صورت به صرفه و اقتصادی

انواع باتری آلکالاین

باتری‌های آلکالاین هم به صورت قابل شارژ و هم به صورت غیر قابل شارژ موجود هستند. البته مدل قابل شارژ آن زیاد متدوال نیست چراکه بازدهی کمی دارد. علاوه بر ‌این خاصیت ، تفاوت دیگر بین ‌این دو باتری ‌این است که ظرفیت باتری‌های غیر قابل شارژ آلکالاین از نوع شارژی آنها یک سوم بیشتر است.

باتری آلکالاین غیرشارژی:

این باتری‌ها انرژی مورد نیاز خود را از ترکیب بین روی و دی اکسید منگنز تامین می کنند. ‌این باتری‌ها را نباید با انواع دیگر باتری‌ها به صورت همزمان در یک دستگاه الکترونیکی استفاده کرد چراکه موجب نشتی پتاسیم هیدروکسید شده که در صورت تماس با پوست و چشم موجب حساسیت می شود.

همچنین باتری آلکالاین غیرشارژی را نباید شارژ کرد و بهتر است با زباله های قابل بازیافت دور ریخته شود. بین ۶۰ تا ۸۰ درصد باتری‌های تولید شده در جهان از ‌این نوع است و میزان تولید ‌این باتری‌ها سالانه به بیش از ۱۰ میلیارد عدد می رسد.

این باتری‌ها با توجه به‌ اینکه در چه وسیله‌ای قرار می گیرند و چه میزان جریانی از باتری گرفته می شود، ظرفیت متفاوتی از ۷۰۰ تا ۳۰۰۰ میلی آمپر بر ساعت نشان می دهند. برای مثال ظرفیت یک باتری آلکالاین سایز AA در صورت استفاده در دستگاهی کم‌ مصرف می‌تواند تا ۳۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت نیز برسد؛ اما اگر جریان افزایش پیدا کند (برای مثال جریان ۱ آمپری در دوربین‌های دیجیتال) ‌این ظرفیت تا ۷۰۰ میلی‌آمپر ساعت کاهش پیدا خواهد کرد. ولتاژ باتری‌های آلکالاین بسته به ظرفیت باقی ‌مانده و بار روی باتری متغییر است.

100%90%80%70%60%50%40%30%20%10%ظرفیت
1.59V1.44V1.38V1.34V1.32V1.30V1.28V1.26V1.23V1.20Vتحت بار صفر
1.49V1.35V1.27V1.20V1.16V1.12V1.10V1.08V1.04V0.98Vتحت بار 330mw

باتری آلکالاین شارژی:

این نوع از باتری‌های آلکالاین به صورت اختصاری RAM (Rechargeable Alkaline Manganese)خوانده می‌شوند برای اولین‌ بار در سال ۱۹۹۲ معرفی شدند و ظرفیت کمتری نسبت به مدل غیرشارژی خود (حدود دوسوم باتری‌های آلکالاین غیر شارژی) دارند.

قابلیت شارژ و استفاده مجدد و نرخ دشارژ خودکار پایین (عمر قفسه‌ بالا) از مزایای‌ این نوع باتری‌ها می‌باشد و از معایب آن می توان به عمر سیکلی بسیار پایین (حدود ۲۰ سیکل کامل)، ظرفیت کم در برخی مدل‌ها، کاهش یافتن ظرفیت و ولتاژ پس از هر بار شارژ کردن، مناسب نبودن برای دستگاه‌های نیازمند جریان بالا به دلیل داشتن مقاومت درونی بالا ، نیاز داشتن به شارژر مخصوص و سرعت شارژ بسیار پایین، احتمال بسیار بالاتر نشت مواد داخلی نسبت به دیگر انواع باتری و کمیاب بودن اشاره کرد.

ویژگی‌های باتری آلکالاین

  • قیمت ارزان ‌:‌ این باتری‌ها با قیمت بسیار مناسب و پایینی در بازار عرضه می‌شوند.
  • ایمنی بالا : آلکالاین بعد از اتمام دور انداخته می ‌شود و به همین دلیل با شارژ مجدد و جریان برق سروکار ندارید. در نتیجه نگرانی بابت نوسانات برق، آسیب به باتری، عدم تطابق شارژر و… وجود ندارد.
  • دوست محیط زیست: آلکالاین فاقد جیوه و مواد سمی است و ضرری به طبیعت نمی ‌رساند. لذا می‌توان ‌این باتری را بازیافت کرد.
  • همیشه در دسترس: اگر احیانا در سفر باتری شما مشکل پیدا کند، تقریبا در هر شهری می‌توانید به سادگی ‌این باتری‌ها را تهیه کنید.

باتری آلکالاین AAs و AAAs معمول ترين نوع باتری آلكالاين هستند كه ولتاژ نامی هر سلول ‌این باتری‌ها در روزهای اول ۱.۵ و در روزهای بعدی ۱.۲ ولت است. عموما باتری‌های AAs به دلیل ولتاژ نامی حدود ۱.۲ ‌این باتری‌ها به صورت پکیج دسته بندی می‌شوند. مثلا ۳ تا از آنها را در يك پكیج قرار می دهند تا ولتاژ ۳.۳ ولت را تامين کند.

قابلیت شارژ مجددوزن
)گرم(
انرژی ذخیره‌شده
(Wh)
انرژی ویژه
(Wh/Kg)
چگالی انرژی
(Wh/L)
 
ندارد۱۳۵۲۰.۸۳۱۵۴.۳۴۲۰آلکالاین سایز D
ندارد۶۵۹.۵۶۱۴۷۳۹۱آلکالاین سایز C
ندارد۱۲۱.۴۱۱۱۷.۵۳۶۵آلکالاین سایز AAA
ندارد۲۴۲.۶۰۱۰۸.۳۳۲۸آلکالاین سایز AA

محمد ترکاشوند

عاشق موبایل و اتفاقاتی هستم که حول و حوش این دستگاه هوشمند اتفاق می‌افته. امیدوارم یک روز بتونم بازار موبایل کشور رو تغییر بدم و اون رو به سمت حرفه‌ای شدن پیش ببرم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *